Kansainvälinen lasten syövän päivä näkyi kaduilla ja jäillä

Vuoden 2015 kampanjalla haluttiin kiinnittää huomio siihen, että hyvät hoitotulokset eivät synny tyhjästä. Tapahtumien lipaskeräyksen ja tekstiviestikampanjan tuotoilla tuettiin lasten syövän hoitoa ja tutkimusta.

Kansainvälistä lasten syövän päivää vietettiin 15. helmikuuta 2015 nyt jo 14. kertaa yli 60 maassa. Suomessa päivä näkyi tuolitapahtumina, joiden tarkoituksena oli kiinnittää huomiota syöpäsairaiden lasten ja nuorten tilanteeseen.

 

Vuoden 2015 kansainvälisen lasten syövän päivän teema Suomessa on ollut hoitotyön tukeminen – jotta mahdollisimman moni syöpään sairastunut lapsi parantuisi tulevaisuudessakin. Hyvät hoitotulokset eivät synny tyhjästä, vaan hoitotyötä ja tutkimusta pitää kehittää. Tämä vaatii paitsi henkilötyöresursseja myös rahaa.

 

Syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys Sylva ry, Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö sekä alueelliset syöpäsairaiden lasten vanhempainyhdistykset ja -kerhot järjestivät kansainvälisen lasten syövän päivän kunniaksi tuolitapahtumia, joilla muistutettiin Suomessa vuosittain syöpään sairastuneista lapsista ja nuorista.

 

undefinedSylva ry:n järjestämässä Narinkkatorin tuolitapahtumassa yleisön nähtäville aseteltiin noin 180 sinistä, punaista ja valkoista tuolia, joihin kiinnitettiin syöpädiagnoosista, potilaan iästä ja sukupuolesta kertovia lappuja. Tuolit edustavat niitä suomalaisia lapsia ja nuoria, jotka sairastuivat syöpään edeltävän vuoden aikana. Osalla tuoleista paloi kynttilät, jotka sytytettiin syöpään menehtyneiden muistoksi.

Tapahtuman ohessa nähtiin myös valokuvaaja Lari Järnefeltin valokuvanäyttely Taistelutarinat, jota voi käydä katsomassa myös verkkossa.

Lisäksi paikalliset syöpäsairaiden lasten vanhempien kerhot ja yhdistykset sekä Team Rynkebyn hyväntekijäpyöräilijät ympäri Suomen järjestivät Sylvan tuella tuolitempauksia kauppakeskuksissa sekä jääkiekon SM-liigan, divaripelien ja jopa KHL-pelin yhteydessä.

Sylva kiittää tapahtumaa sponsoroineita sekä kaikkia paikalla olleita vapaaehtoisia, vanhempia, lapsia, nuoria ja yhdistysaktiiveja. Vertaistuessa on voimaa!