Uusi lymfoomaopas ilmestyi

Sylvan uusi lymfoomaopas tarjoaa tietoa ja tukea sairastuneen perheelle.

Lymfoomat ovat alle 15-vuotiailla kolmanneksi yleisin syöpämuoto, noin 15 uutta tapausta todetaan Suomessa vuosittain. Lapsen vakava sairaus on järkytys koko perheelle – tällöin jäsennelty ja ajankohtainen tieto tulee tarpeeseen. Sylvan julkaisema ja asiantuntijalääkäreiden kirjoittama Lasten imukudoskasvaimet eli lymfoomat (2014) -opas tarjoaa luotettavaa tietoa hoidoista niin perheille kuin hoitohenkilökunnalle. 

Kun lapsi sairastuu syöpään, vanhemmat tarvitsevat käytännön tietoa sairaudesta, tukimuodoista ja kuntoutuksesta. Syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallisen yhdistyksen Sylva ry:n julkaisemissa oppaissa jaetaan uusinta tutkimus- ja hoitotietoa ja kerrotaan lasten ja nuorten sairaskokemuksista sekä vertaistuen mahdollisuuksista.

Uusi lymfoomaopas on tarkoitettu niin lasten ja nuorten syöpätautien hoitohenkilökunnalle kuin myös lymfoomaa sairastavan lapsen perheelle ja tämän läheisille. Sylva ry:n edellinen Lasten lymfoomat -opas julkaistiin vuonna 1997. Uusia hoitokaavioita ja lääkkeitä on otettu käyttöön sen jälkeen, joten uudistetun oppaan tekeminen tuli ajankohtaiseksi.

Oppaassa käydään kattavasti läpi erilaiset lymfoomat, tautikohtaiset hoidot ja ennusteet sekä myöhäiset haittavaikutukset. Lisäksi oppaan lopussa on lymfoomaa sairastavan lapsen ja tämän perheen omakohtainen kokemustarina diagnoosista ja hoidoista sekä elämästä syöpäsairauden kanssa.