Sylva ry vertaistuki Team Rynkeby Finland syöpäsairaat lapset hyväntekeväisyyspyöräily Fuck Cancer Suomi tapahtumat syöpä Fuck Cancer Narinkkatori Team Rynkeby kevätpäivät tietoa syövästä järjestötyö nuoret lahjoita oppaat perhetarinat varainhankinta syöpätietous syöpälapsiperheet matalan kynnyksen toiminta Potilaan oikeuksien päivä HUS Kertomalla paranee jäsenetu tukihenkilö Fuck Cancer Run Erätauko Maarianhamina Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö uudet toimitilat sosiaalinen media Elämää syövän kanssa nuoret aikuiset Jaakonkatu AnnArt arvonta Hurja Media selviytyminen sisarukset vapaaehtoistyö Marika Aro Suomen Syöpäpotilaat ry koulutus vertaistukihenkilö toiminnanjohtaja tsemppistipendi Tapiiri-tuotteet hyväntekeväisyysjuoksu lasten syövän hoito viestintä lomat Lassi Kurkijärvi edunvalvonta someaamupala Holiday Club tuolitapahtumat Sylva-lehti myöhäisvaikutukset Tukinet Biomedicum COREspace tilasuunnittelu Julia Vuori lymfooma koulunkäynti stipendi tiedotus jäsenyys vuosikokous somen käsikirja perheet some nuoret aikuiset syöpäsairaat toiminnanohjausviikonloppu Graniittitalo neuvontahoitaja HYKS Syöpäkeskus Päivihelena Hallanoro nuoret aikuiset syöpään sairastuneet varainkeruukampanjat potilaan oikeudet lasten syövät isät Anna Rukko varainhankintapäällikkö Ilokuvaus myöhäisseuranta Syöpä on kova liiga verkkokauppa työnhaku vertaistukitapaaminen äidit livechat psykososiaalinen tuki Espan lava imusolmukesyöpä kansainvälinen lasten syövän päivä lasten syöpätaudit kolmas sektori someakatemia Tapiiri lahjoitus julkaisut

Kolme tiimiä polkee Pariisiin kesällä 2015

Team Rynkeby kerää rahaa Sylvan hyväksi kolmen pyöräilyjoukkueen voimin.

Kolmas vuosi Team Rynkeby Finlandin toiminnassa kolminkertaisti joukkueiden määrän. Tänä kesänä Pariisiin ajetaan niin Team Helsingin, Espoon kuin Tampereenkin voimin.

Team Rynkeby on Pohjoismaiden suurin hyväntekeväisyyspyöräilytapahtuma. Sillä on kolme tavoitetta, jotka ovat yhtäläisen tärkeitä:

Rahan kerääminen syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyväksi. Pyöräilijöiden fyysisen kunnon kohottaminen niin, että he pystyvät ajamaan turvallisesti Pariisiin. Vahvan sosiaalisen yhteyden luominen osallistujien välille sekä ikimuistoisen kokemuksen varmistaminen kaikille osallistujille.

Team Rynkeby -joukkueet toimivat vapaaehtoisvoimin, minkä vuoksi joukkueisiin tarvitaan monenlaisia osaajia. Joukkueiden kokoaminen onkin projektin kannalta yksi tärkeimmistä virstanpylväistä.

undefinedSuuresta hakemusmäärästä valikoituu lopulta varsin heterogeeninen joukko, joka koostuu yhtä lailla miehistä ja naisista ja joiden ikähaitari on 25 vuodesta 65 vuoteen. Osallistujien ammattitausta vaihtelee puutarhurista meteorologiin ja pankkivirkailijasta lääkäriin, ja taitoja löytyy niin pyörän korjaukseen, lihashuoltoon, valokuvaukseen kuin varainkeruuseen.

Vahva yhteishenki ajaa eteenpäin

Vaikka suurin osa tiimiläisistä ei tunne toisiaan entuudestaan ja ovat matkassa ensimmäistä kertaa, kaikkia yhdistää sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen, positiivinen asenne ja halu auttaa.

– Toisten kannustaminen ja tukeminen muodostavat yhteishengen, joka on teamrynkebyläisyyden kantavia voimia, toteaa Espoon kapteeni Ari Siivonen. Arin mielestä joukkueen vahvuus on juuri sen monipuolisuus ja erilaisuus, ja hän lähtee joukkueensa kanssa luottavaisin mielin kohti uutta kautta ja Pariisia.

Kapteenien tehtävänä on huolehtia tiimin toimivuudesta ja pitää joukkuehenki korkealla. He myös jakavat vastuuta tiimin vastaaville, kuten viestintä-, harjoittelu-, sponsorointi-, huolto-, navigointi- ja talousvastaaville.

Konkarit opastavat keltanokkia

undefinedTämän vuoden kuusihenkisestä kapteenistosta puolet oli edellisenä vuonna mukana pyöräilijöinä ja puolet ovat ensikertalaisia. Kapteenistoa auttaa uusien tiimiläisten lisäksi erityisesti joukkueissa toista tai kolmatta kertaa ajavat osallistujat, joita on tämän vuoden reilusta sadasta pyöräilijästä viitisentoista. Heidän mukana olonsa mahdollistaa tiedon ja toimintamallien siirtymisen eteenpäin.

Lisäksi Suomessa on syksystä asti ollut projektista vastaavan Team Rynkeby Fondenin puolipäiväinen työntekijä, joka vastaa kattotason järjestelyistä.

Poikkeuksen sääntöön tekee Team Tampere, jonka kaikki 28 polkijaa kapteenit mukaan luettuina ovat ensikertalaisia. Tampereen joukkueen varakapteeni Kirsi Maarva on ollut ihmeissään siitä, kuinka uudet tiimikaverit tuntuvat kuin kauan kadoksissa olleilta vanhoilta tutuilta, ja millainen hurmoksen kaltainen tila voi syntyä siitä, kun samalla asialla omistautuneet ihmiset kokoontuvat.

– Uudet ihmiset tuovat mukanaan myös uusia asioita, kuten sauvakävelyn, spinning-tunnin ja Facebook-tilin, Kirsi nauraa.

Motivaatiota Sylvan pikkujouluista

undefinedSyksyn aikana kaikki joukkueet ovat aloittaneet säännöllisen harjoittelun pitkien kävelylenkkien ja sisäpyöräilyn merkeissä. Lahjoitusten kerääminen Sylva ry:lle on saatu hyvin käyntiin ja sponsoreiden kerääminen kesän matkan tukemiseksi on myös potkaistu käyntiin. Tiimiläisistä on ollut jo juttua muutamassa lehdessä ja Sylvan asiaa on nostettu ahkerasti esille sosiaalisessa mediassa.

Joulukuun alussa Sylva järjesti perheille pikkujoulut, jonne pääsi mukaan myös Suomen Team Rynkeby -joukkueiden jäseniä. Mahdollisuus osallistua lämminhenkiseen tapahtumaan ja tutustua Sylvan toimintaan motivoi myös joukkueita tekemään parhaansa tukeakseen Sylvan toimintaa perheiden hyväksi.

Helsingin kapteenin Tuomas Silvosen mielestä syksy on ollut erittäin antoisa ja tiimiläiset ovat olleet aktiivisesti mukana.

– Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa eteenpäin. Ja vaikka töitä tehdään vakavan asian puolesta, niin kaikki tehdään hymyssä suin hyvällä fiiliksellä. Tästä tulee mahtava vuosi, Tuomas kuittaa.

teksti: Heidi Siira, maajohtaja, Team Rynkeby Finland
kuvat: Team Rynkeby

Lue lisää Team Rynkebyn toiminnasta: www.team-rynkeby.fi.